Children Need Arts – Global Summit er et internationalt børnekulturtopmøde, hvor den mest banebrydende forskning og de mest opsigtsvækkende aktuelle cases om kunstens og kulturens betydning for det gode børneliv formidles på højeste niveau.

Children Need Arts – Global Summit blev afholdt i København den 8.-9. maj 2023 med deltagelse af H.K.H. Kronprinsessen, kulturminister Jakob Engel-Schmidt og førende keynote-speakers og engagerede deltagere fra i alt 16 lande.

Med fagligt stærke oplæg, cases og workshops fik deltagerne præsenteret og formidlet den seneste viden om de kunstneriske fagområders nødvendige tilstedeværelse i børn og unges liv.

Det overordnede mål med børnekulturtopmøderne er, at det skal være alment accepteret og en del af uddannelsespolitikken, at de kunstneriske fagområder prioriteres i ethvert barns dagligdag fra tidlig barndom til ungdom. Forskningen viser, at børn og unges kontinuerlige adgang til kunst og kultur kan styrke deres tro på eget værd, potentiale og muligheder. Det gavner ikke kun det enkelte menneske, men er også en fornuftig samfundsinvestering og en særdeles vigtig samfundsindsats.

Børnetopmødet vil blive en tilbagevendende begivenhed.

Medier:
Vi har glemt, hvor vigtig kultur er for vores børns dannelse >
VIDEO: Kronprinsesse Mary blev modtaget som superstjerne >
Kunst og kultur kan hjælpe udsatte børn både fagligt og socialt >
Det Kongelige Teater er ikke kun for dem, der har råd til billetten >

Det børnekulturelle topmøde er på vej i en ny form med fokus på den samfundsmæssige værdi af at gøre kunst og kultur til en fast del af børns opvækst og udvikling. Læs mere på topmødets hjemmeside og i vidensbanken: "Children Need Arts - Global Summit".

Back To Top