Forårets kulturelle aktiviteter 2024

Forårets kulturelle aktiviteter 2024

Fra midt marts og frem til juni afvikler Barndrømmen en lang række koncerter og kunstneriske workshops på skoler rundt i Danmark.

De kulturelle aktiviteter er for skoleelever op til 6. klasse. Vi ved fra mange års erfaring, at det giver et positivt løft i hverdagen, når Barndrømmens professionelle kunstnere gæster børn og unge rundt på landets skoler, og vi glæder os til endnu engang at berige en masse børn og unge dette forår med kulturstærke oplevelser.

Seneste indlæg fra Dorthe Foged, stifter og direktør i Barndrømmen og Children Need Arts – Global Summit.

Seneste indlæg fra Dorthe Foged, stifter og direktør i Barndrømmen og Children Need Arts – Global Summit.

Lad os gøre som vores nordiske nabolande og få kunst og kultur ind i alle børn og unges liv
Af Dorthe Foged, stifter og direktør i Barndrømmen og Children Need Arts Foundation

Fejring af FN Børnenes Dag

Fejring af FN Børnenes Dag

I år fejrer Barndrømmen FN Børnekonventionens dag den 21. november med to stærke koncerter i Nykøbing Mors. Her optræder musikergruppen Skrallebang med Nana Bang Kirkegaard, sanger, Søren Jensen, bassist, og Thomas Ousager, percussionist.

Hundredevis af børn fra 4.-6. klasse vil blive inviteret til at deltage ved de to koncerter, hvor børnene bliver aktiveret med kendte sange, fortællinger og smukke toner.

Efterårets kulturelle aktiviteter 2023

Efterårets kulturelle aktiviteter 2023

Fra midt oktober og frem til jul afvikler Barndrømmen en lang række koncerter og kunstneriske workshops på skoler rundt i Danmark.

De kulturelle aktiviteter er for skoleelever op til 6. klasse. Vi ved fra mange års erfaring, at det giver et positivt løft i hverdagen, når Barndrømmens professionelle kunstnere gæster børn og unge rundt på landets skoler, og vi glæder os til endnu engang at berige en masse børn og unge dette efterår med kulturstærke oplevelser.

INTERNATIONALT BØRNEKULTURTOPMØDE 2023

INTERNATIONALT BØRNEKULTURTOPMØDE 2023

Under titlen ”Kunstens og kulturens værdiskabelse for børn og samfund” blev der i 2023 sat fokus på følgende tema:

Vores børn og unge er samfundets fremtid, men et stort antal mistrives og føler sig ensomme. Det er et omfattende samfundsproblem med store menneskelige og økonomiske konsekvenser.

Fejring af FN Børnenes Dag 2022

Fejring af FN Børnenes Dag 2022

Barndrømmen fejrede FN Børnekonventionens dag den 21. november 2022 med to stærke koncerter i Ribe Domkirke. Her medvirkede bl.a. den kendte guitarist og sanger Ole Kibsgaard (kendt fra bl.a. Kaj og Andrea og DR Morgensang), sangeren Kaya Brüel (også kendt fra DR Morgensang) og Peter Kibsgaard på trommer. Hundredevis af børn fra 1.-4. klassetrin var inviteret til at deltage ved de to koncerter, hvor børnene blev aktiveret med kendte sange, fortællinger og smukke toner.

Efterårets kulturelle aktiviteter 2022

Efterårets kulturelle aktiviteter 2022

Fra midt oktober afvikler Barndrømmen en lang række koncerter og kunstneriske workshops på skoler og i børnehaver rundtom i landet. De kulturelle aktiviteter er for børnehavebørn og skoleelever op til 9. klasse. Vi ved fra mange års erfaring, at det giver et positivt løft i hverdagen, når Barndrømmens professionelle kunstnere gæster børn og unge rundt på landets skoler og børnehaver, og vi glæder os til endnu engang at berige en masse børn og unge dette efterår med kulturstærke oplevelser.

Go Creative – 2022/2023

Go Creative – 2022/2023

Go Creative, som er Barndrømmens nationale kulturprogram, er i luften og klar med endnu et kreativt og kunstnerisk forløb til skoleåret 2022/2023. 45.000 deltagende børn og skoleelever fra hele landet deltog i seneste skoleår.

Børnene arbejder gennem Go Creative med deres drømme og kompetencer til at handle, og de kan via Go Creatives hjemmeside hente inspiration fra bl.a. en kunstnerisk verden, videohilsener fra kendte danskere, historier om andre personer, som er gået efter at realisere deres drømme og et galleri, hvor andre børn har skabt deres drømme på kreativ vis. For nærmere info om Go Creative, klik her: www.gocreative.dk

Go Creative – årets vindere er fundet

Go Creative – årets vindere er fundet

Hvert år trækker vi lod blandt de skoler, der har tilmeldt sig Go Creative. Normalt er det en enkelt skole, der vinder, men i år har vi besluttet at gøre det lidt anderledes. Årets vindere er derfor Hans Rømer Skolen og Paradisbakkeskolen på Bornholm samt Midtskolen afd. Sofiendal i Faxe. Vinderne har fået direkte besked.

Barndrømmen glæder sig til at aktivere børnenes fantasi og opfinderlyst med en gratis Go Creative workshop, en spændende kasse med krea-materiale og en kreativ udfordring.

Efterårets kulturelle aktiviteter

Efterårets kulturelle aktiviteter

Barndrømmen er i fuld sving med afviklinger af efterårets kulturelle aktiviteter for børn og unge rundt i landet, og mere end nogensinde før er der behov for stærke kulturelle fællesskaber ovenpå 1 ½ års nedlukninger med covid-19.

I september og oktober 2021 afvikler Barndrømmen kunstneriske workshops og koncerter for både børnehavebørn såvel som skoleelever op til 6 klassetrin. Børn såvel som lærere/pædagoger glæder sig meget til at få besøg af de professionelle kunstnere.

Go Creative - 2021/2022

Go Creative - 2021/2022

Go Creative, som er Barndrømmens nationale kulturprogram, har i skoleåret 2021/2022 45.000 deltagende børn og skoleelever med fra stort set hele landet.

Børnene arbejder med deres drømme og kompetencer til at handle, og de kan via Go Creatives hjemmeside hente inspiration fra bl.a. en kunstnerisk verden, videohilsener fra kendte danskere, historier om andre personer, som er gået efter at realisere deres drømme og et galleri, hvor andre børn har skabt deres drømme på kreativ vis. For nærmere info om Go Creative, klik her: www.gocreative.dk

Dyrenes karneval – 8 koncerter i Esbjerg

Dyrenes karneval – 8 koncerter i Esbjerg

Barndrømmen har i maj 2021 afviklet 8 koncerter med Camille Saint-Saens Dyrenes Karneval for en masse dejlige børn i Esbjerg.

Der blev taget alle forbehold for corona og børnene fik en meget personlig oplevelse i selskab med pianist Rikke Sandberg, børnebogsforfatter Ditte Steensballe og illustrator/tegner Lilian Brøgger.

Josefine Ottesen

Josefine Ottesen

Børnebogsforfatter Josefine Ottesen var i maj 2021 ude på to skoler, hvor hun skabte workshops for børn om litteratur og historiefortælling.
De to workshops fandt sted som en del af Barndrømmens Go Creative kulturindsats, som er gratis for alle landets skoler og børnehaver at benytte.

Fejring af FN Børnekonventionens fødselsdag

Fejring af FN Børnekonventionens fødselsdag

Trods corona-situationen var 400 børn inviteret til at fejre FN Børnekonventionens fødselsdag på Kulturværftet i Helsingør d. 20. november 2019. Barndrømmen stod bag 2 drømme-koncerter, hvor børnene blev rigt underholdt med koncertfortællingen CARL, som handler om Danmarks ypperste komponist Carl Nielsen, og hans drømme som barn.
Efterfølgende fik alle børn drømmekage, frugt og øvrige lækkerier med hjem til klasseværelset.

Børnekulturtopmøde<br /><br />

Børnekulturtopmøde

I samarbejde med nationale og internationale partnere- og alliancepartnere står Barndrømmen i spidsen for børnekulturtopmødet 'Children Need Arts - Global Summit’. For nærmere information om topmødet, klik her www.childrenneedarts.dk

Udendørs koncerter i en Corona-tid

Udendørs koncerter i en Corona-tid

Barndrømmen afviklede d. 13. maj 2020 tre udendørskoncerter i Esbjerg på tre forskellige skoler for hundredevis af dejlige børn.
Musikerne der indtog den udendørs scene var: Ole Kibsgaard, guitar og sang, Lisbeth Sagen, violin og Peter Kibsgaard, trommer.
Børnene sang med og bevægede sig til kendte børnesange som Min kat den danser tango, Under stjernerne på himlen, Tju bang chokolademand og andre gamle kendinge.
Vi fik glade smil og søde kommentarer tilbage fra børnene, som nød musikken og den fælles oplevelse med sang og bevægelse.

Hendes Majestæt Dronningen har skabt logoet til det internationale børnekulturtopmøde

Hendes Majestæt Dronningen har skabt logoet til det internationale børnekulturtopmøde

Det er med stor glæde, at Barndrømmen nu kan offentliggøre, at Hendes Majestæt Dronningen har skabt logoet til det internationale børnekulturtopmøde ’Children Need Arts – Global Summit 2020’.

Kunsten har altid stået H.M. Dronningens hjerte nær, og det er derfor af stor betydning for Barndrømmen, at Dronningen har valgt at bidrage kreativt til det internationale børnekulturtopmøde.

Med det kongeblå hjerte, H.M. Dronningens initial og stiliserede symboler for musik og billedkunst, går logoet smukt i tråd med Barndrømmens mål om, at alle børn skal have mulighed for udvikling gennem kunst- og kulturfagområderne.

Børnetopmøde

Børnetopmøde

I samarbejde med nationale og internationale partnere står Barndrømmen i spidsen for det børnekulturelle topmøde ’Children Need Arts – Global Summit 2020’ med afvikling d. 4. – 5. maj i København.
For program og tilmelding, se her www.childrenneedarts.dk

Fejring af FN Børnekonventionens fødselsdag på Godset i Kolding

Fejring af FN Børnekonventionens fødselsdag på Godset i Kolding

Den 20. november 2019 blev FN Børnekonventionens fødselsdag fejret med drømmekoncerter, lysshow og drømmekage. I år blev begivenheden markeret i Kolding, hvor 700 børn var inviteret til to storslåede koncerter med dygtige musikere fra DR Symfoniorkestret og skuespilleren Flemming Bang. Koldings borgmester Jørn Pedersen bød velkommen, og under koncerterne blev tusindvis af børns kreative drømmeværker, der er skabt gennem den nationale kulturindsats Go Creative, projiceret på storskærm. Hele begivenheden blev live-streamet, så alle børn i hele landet kunne følge med i fejringen.

Kreativ workshop for skoleelever i Aalborg

Kreativ workshop for skoleelever i Aalborg

På Vejgaard Østre Skole i Aalborg var der høj stemning, da alle skolens 3.-klasser var samlet for at skabe “drømmebærere” sammen med Barndrømmens faste samarbejdspartner Michael Hansen, værkstedsansvarlig på Statens Museum for Kunst. De fleste børn er gode til at drømme, og børnene fik her til opgave at skabe opbevaringsholdere til deres drømme. Holderne har til formål at bære deres drømme ind i fremtiden, og derfor fik børnene også mulighed for at sætte vinger på deres drømmebærere således, at de “let” kan flyve ind i fremtiden. I processen blev børnene opfordret til at overveje deres drømme. 

Go Creative skudt i gang i Esbjerg

Go Creative skudt i gang i Esbjerg

Barndrømmen stod bag to ”Drømme-koncerter” d. 3. september 2019 i Esbjerg, hvor ca. 500 børn var inviteret til at overvære smuk musik og skuespil, efterfulgt af drømmekage og kakao til alle mand.

Koncerterne var tilpasset både børnehavebørn og skoleelever, og var en succes for både børn og voksne. Under koncerterne, hvor temaet var drømme, blev der talt om børnenes drømme og andres drømme, alt i mens at pianist Rikke Sandberg, koncertmester Johannes Søe Hansen og 1. solocellist Henrik Dam Thomsen fra DR Symfoniorkestret brillerede med smuk og varieret musik. Skuespilleren Flemming Bang var koncertens fortæller.
Esbjergs børn skal dannes med koncerter og kultur:
Friskolebørn drømmer stort:

Go Creative bliver fejret på Børnenes Dag i Kolding i år

Go Creative bliver fejret på Børnenes Dag i Kolding i år

For fjerde år i træk fejrer Barndrømmen vores nationale kulturforløb Go Creative på FN Børnekonventionens Fødselsdag d. 20. november 2018. I år bliver det Kolding Kommune, som bliver værtsby for begivenheden. Eventet bliver afholdt på ”Godset” i Kolding, og 350 skoelever, som er med i Go Creative forløbet bliver inviteret til at fejre dagen, som samtidigt vil blive live-streamet, så alle landets skoler og børnehaver kan følge med. Følg med på Go Creative

Children Need Arts – Global Summit 2020

Children Need Arts – Global Summit 2020

The “Children Need Arts – Global Summit 2020” takes place in Copenhagen the days of 4-5 May 2020. The summit is organised by Barndrømmen in cooperation with a wide range of national as well as international partners. 
Under the global summit’s theme of “How arts create value for children and society”, we create an alliance of partnerships across disciplines and national borders.  The goal is to motivate considerable action among the summit’s participants, who can bring about continuous and better cultural opportunities for all children and young people – regardless of their social, economic and geographical backgrounds.
For additional information and to register for the Children Need Arts – Global Summit 2020, click here.

Verdenskunstner projicerer børns drømme op på Aalborghus Slot

Verdenskunstner projicerer børns drømme op på Aalborghus Slot

Den 20. november 2018 deler tusindvis af børn og unge fra hele landet deres drømme for at fejre FN Børnekonventionens fødselsdag. Kulturminister Mette Bock holder fødselsdagstale inden den britiske verdenskunstner Ross Ashton projicerer børnenes drømmeværker op på Aalborghus Slotsfacade.  

Drømmekoncerter på tur

Drømmekoncerter på tur

Efteråret byder i uge 43 2018 på drømmekoncerter med nogle af landets bedste musikere og kunstnere. Koncerterne afvikles i Sorgenfri kirke og på Bagsværd kostskole, hvor i alt 700 børn er inviteret til at overvære koncerterne. Medvirkende: Rikke Sandberg, pianist, Johannes Søe Hansen, koncertmester i DR Symfoniorkestret, Henrik Dam Thomsen, 1. solocellist i DR Symfoniorkestret og Flemming Bang, skuespiller.

 

Video om Barndrømmen

Video om Barndrømmen

Ved Lauritzen Fondens årlige prisuddeling fik Barndrømmen æren af at blive præsenteret med en video om det arbejde vi udfører. Næsten 40.000 børn og unge deltager nu i Go Creative, hvor udviklingsarbejdet over de næste fire år bliver støttet af blandt andre Lauritzen Fonden. 
Se videoen om Barndrømmen her.

 

Filmoptagelse i august

Filmoptagelse i august

Møllerup Gods lægger 14. august 2018 hus og have til en lille film om Barndrømmens arbejde. 120 børn får en spændende, kreativ og kulturel dag sammen med bl.a. Michael Hansen fra Børneværkstedet på Statens Museum for Kunst og musikerne fra Skrallebang. Filmen er doneret af Lauritzen Fonden og vil blive vist ved fondens prisuddeling senere på året.

Go Creative 2018

Go Creative 2018

30.000 flyers og 6.000 plakater er nu på vej ud til alle folkeskoler, privatskoler, friskoler, efterskoler og specialskoler i hele Danmark. Det handler om Barndrømmens nationale kulturindsats GO CREATIVE, hvor børn og unge får mulighed for at arbejde med deres drømme og opnå kompetencer til at handle, gennem kreative og kulturelle opgaver og aktiviteter.

Vellykket forårskoncert i Holmens Kirke

Vellykket forårskoncert i Holmens Kirke

H.K.H. Prinsesse Marie overværede Barndrømmens forårskoncert i Holmens Kirke d. 24. april 2018, hvor hun blev modtaget af blomsterpigen Benedicte Ahlefeldt-Laurvig og Barndrømmens stifter og direktør Dorthe Foged.
Koncertens formål var, at sætte fokus på Barndrømmens arbejde med, at give alle børn og unge adgang til kunst-og kulturaktiviteter i hverdagen og dermed styrke dem til at indfri deres potentiale.

Forårskoncert i Holmens Kirke

Forårskoncert i Holmens Kirke

Det er med glæde, at Barndrømmen inviterer til forårskoncert med deltagelse af H.K.H. Prinsesse Marie.
Koncerten byder på smuk musik og gode eventyr og finder sted i Holmens Kirke, d. 24. april 2018 kl. 17.00.
Medvirkende er Philippe Benjamin Skow, Kirsten Olesen, Tanja Zapolski og Zapolski Strygerne.

Steen M. Andersen nyt medlem af bestyrelsen

Steen M. Andersen nyt medlem af bestyrelsen

Steen M. Andersen er nyt medlem i Barndrømmens bestyrelse. Steen Andersen er generalsekretær i UNICEF, og har mange års erfaring med at arbejde for udsatte og fattige børn i verdenen.
Vi glæder os meget til samarbejdet.

Koncertrække for børn

Koncertrække for børn

Til efteråret drager Barndrømmen igen på landevejene med fantastiske kunstnere for at give børn en ekstraordinær oplevelse. Lige nu er vi i gang med at planlægge koncert-rækken, der kommer til at finde sted i september eller oktober. Mere følger, når planerne ligger fast.

Flot afvikling på Børnenes Dag i Esbjerg

Flot afvikling på Børnenes Dag i Esbjerg

1150 børn var med til at markere Børnenes Dag i Esbjerg 20. november 2017. Det blev en flot dag med start på havnen og en god koncert i Esbjerg Musikhus.

FN Børnekonventionens fødselsdag - onlinekoncert

FN Børnekonventionens fødselsdag - onlinekoncert

1100 børn og unge i Esbjerg Kommune er inviteret til koncert på FN-Børnekonventionens fødselsdag mandag den 20. november 2017 kl. 11.00 i Musikhuset Esbjerg.
Læs mere her >>

Nye ambassadører for Barndrømmen

Nye ambassadører for Barndrømmen

Velkommen til Barndrømmens nyeste ambassadører: Bubber, Peter Frödin, Lakserytteren, Søren Østergaard, Gordon Kennedy og Julie Berthelsen.

Læs mere om vores ambassadører >>

Barndrømmens Liga<br /> rykker ud

Barndrømmens Liga
rykker ud

Foreningen Barndrømmen har sammensat en helt særlig liga af 22 personligheder, der har taget imod udfordringen om at indsamle midler til at styrke og skabe yderligere fokus på Barndrømmens sociale kulturindsats Go Creative.

Go Creative i Grønland

Go Creative i Grønland

Kulturindsatsen Go Creative starter op i Grønland i 2017. Indsatsen er foruden danske fonde, også støttet af Nuuk kommune/Sermedsooq. Go Creative starter op hos skolerne i Nuuk, og skal brede sig til endnu flere skoler på sigt.
Børnenes drømmetegninger bliver fejret ved et arrangement på Børnenes Dag 1. juni 2018 i Nuuk.

Julie Berthelsen ambassadør for Barndrømmen i Grønland

Julie Berthelsen ambassadør for Barndrømmen i Grønland

Vi er glade for, at Julie Berthelsen vil være Ambassadør for Barndrømmens indsats Go Creative i Grønland.

Koncertturne i juni 2017

Koncertturne i juni 2017

Barndrømmen afviklede i perioden 6. – 10. juni en række koncerter rund i landet med forfatter og illustrator Carl Quist-Møller, pianisten Rikke Sandberg, koncertmester Johannes Søe Hansen og 1. solocellist Henrik Dam Thomsen, begge DR Symfoniorkestret.

Børn i byer og områder som Esbjerg, Ringkøbing, Langeland og Frederiksværk var inviteret til koncerterne, som i alt nåede 5.000 børn.

Back To Top