Barndrømmens ambassadører - mere kunst og kultur for børn

Kunstneriske Ambassadører


Astrid Kruse Jensen

Astrid Kruse Jensen er født i 1975 i Århus. Hun er uddannet fra The Gerriet Rietveld Academie i Amsterdam og Glasgow School of Art, og har, siden hun afsluttede sin uddannelse i 2002, været bosiddende i København. En vigtig del af hendes virke som kunstner har været længevarende ophold i udlandet, blandt andet har hun været på artist residencies i Rusland, Island, Norge og Spanien. Astrid Kruse Jensen har stor udstillingsaktivitet i både ind- og udland og er repræsenteret i mange samlinger, offentlige såvel som private. Hun er repræsenteret af Martin Asbæk Gallery i København.

Cathrine Raben Davidsen

Cathrine Raben Davidsen (f. 1972) har studeret på kunstakademiet i Italien og Holland og blev i 2003 færdig ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Den danske billedkunstner arbejder i sine værker med konstrueret identitet og køn, og værkerne reflekterer over almene tilstande for menneskets væren og eksistens. Hendes materialevalg spænder vidt fra monumentale kul- og blæktegninger på papir, maleri, collage, broderi og keramik. Raben Davidsen har en grundlæggende interesse for teater og dans, hvorfor det performative aspekt også er fremtrædende i hendes kunst. Cathrine Raben Davidsen har udstillet på nogle af Danmarks bedste kunstmuseer og –gallerier og er repræsenteret i en lang række samlinger. Desuden omfatter hendes værkproduktion scenografi og kostumedesign, senest for Den Kongelige Ballet.

Gordon Kennedy

Gordon Kennedy er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 1992. Han slog igennem i TV-programmet Transit og har medvirket i adskillige TV-serier, som f.eks. Bryggeren og Langt fra Las Vegas. Gordon Kennedy er også på rollelisten til flere film, herunder Pusher, Rembrandt, Alle for én og Alle for to. Han skriver, spiller og instruerer revyforestillinger, bl.a. Græsted Revy, der vandt prisen som ”Bedste revy 2017” ved TV2 CHARLIEs årlige revygalla. Gordon Kennedy har to børn.

 

Jens-Christian Wandt

Jens-Christian Wandt er uddannet operasanger fra Hochschule für Musik i Hamburg og er udover sit virke som freelance operasanger også kendt som programvært, arrangør, konferencier, debattør, skribent… titlerne er mange. Han er blandt andet initiativtager og primus motor for det meget roste projekt ”Verdensballet i Skagen”. Jens-Christian Wandt har også arbejdet sammen med Sigurd Barrett i TV produktionen ‘Sigurd og Operaen’.


Julie Berthelsen

Julie Berthelsen er sanger og musiker. Hun er Barndrømmens ambassadør i Grønland, hvor hun er vokset op i et hjem med musikken tæt inde på livet. Hun dannede sit første band i 1998, men blev først rigtig kendt i Danmark i 2002, hvor hun vandt andenpladsen i Popstars, en talentkonkurrence på TV2. Hun vandt siden tre priser ved Danish Music Awards 2004, som "Årets danske sangerinde", "Årets nye danske navn, og "Årets danske pop udgivelse". Udover sine egne album, har Julie Berthelsen indspillet titelmelodier til flere TV-serier, blandt andet ”2900 Happiness” og julekalenderen ”Josef og Josefine”. Julie Berthelsen er forlovet med håndboldspilleren Minik Dahl Høegh, som hun har to børn med.

 

Karen-Marie Lillelund

Foredragsholder og forfatter Karen-Marie Lillelund er oprindeligt uddannet i dramaturgi og musik ved Århus Universitet. Hun startede som musicalperformer på Østre Gasværk teater, men har de seneste 14 år rejst Danmark rundt for at udbrede sit muntre og livsbekræftende budskab om humor både på arbejde og i privatlivet. For fire år siden blev hun certificeret Corporate Speaker i USA og er nu også begyndt at holde foredrag der. Karen-Marie har tidligere udgivet bøgerne ”Humor i ledelse” (Børsen) ”Humor på arbejde” (Gyldendal) og i efteråret 2013 kommer hendes tredje bog ”Håndbog til et lattermildt liv”(Gyldendal), som blandt andet handler om at give børn humor med i bagagen.

Kathrine Ærtebjerg

Billedkunstner Kathrine Ærtebjerg debuterede i 1994 på Charlottenborgs Forårsudstilling, og er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002. Hun arbejder primært med maleri og tegning, og er kendt for sine figurative og surrealistiske, meget eventyrlige og farverige malerier. Kathrine Ærtebjerg arbejder også med grafik og skulptur og kombinerer gerne billeder og tekst, f.eks. i form af fortællende billedtitler. Kathrine Ærtebjerg har medvirket ved udsmykningen af Frederik 8.s Palæ på Amalienborg. Hendes bidrag er tapetlignende jagtscener i anretterkøkkenet (indviet 2010). Man finder Kathrine Ærtebjergs billeder på blandt andet Statens Museum for Kunst og Arken. Kathrine Ærtebjerg har også afholdt adskillige separatudstillinger bl.a. på Trapholt og Gl. Strand. Kathrine Ærtebjerg repræsenteret af Galerie Mikael Andersen, København og Berlin.

Lakserytteren

Lakserytteren, hvis borgerlige navn er Rasmus Kolbe, har ét job: at få dine børn til at grine! De kender ham sikkert fra Snapchat eller YouTube. Lakserytteren er uddannet kommunikationsdesigner og lever af at lave sjove videoer på sociale medier. Det betyder, at hans job indebærer at filme sig selv mens han spiser surstrømming og kaster op. Selvom de fleste af hans videoer er underholdning, hvad enten det er stories på Snapchat, sjove billeder på Instagram eller hans YouTube talkshow Tabasco Show, så forsøger han at inspirere sit teenagepublikum til at være mere kreative, opfindsomme og tro på sig selv. Målet er at gøre børn glade - og for den sag gør han gerne sig selv til grin!

 

Marie Carmen Koppel

Marie Carmen Koppel er en anerkendt gospel- og soul sangerinde, som har sunget siden barndommen. I 1989 vandt hun talentprisen ved Berlingske tidendes rytmiske talentkonkurrence. Marie Carmen Koppel tilbragte 2 år i New York, hvor hun sang med flere amerikanske førende soul og R&B stjerner, hvorefter hun vendte tilbage til Danmark for at starte sin solo karriere. I de efterfølgende år har hun udgivet en lang række albums. I 2004 blev hun mor til datteren Celeste. Gennem de seneste 22 år har hun udviklet et tæt samarbejde med blandt andet pianisten Steen Rasmussen. Med hendes store stemme fylder hun kirker og kulturhuse med personlige samt gamle gospel og soul sange. Marie Carmen Koppel giver også med jævne mellemrum koncerter i udlandet.


Peter Frödin

Peter Frödin er skuespiller, komiker og sanger, og har arbejdet i underholdningsbranchen siden 1984. Han blev tidligt en del af komediegrupperne Lex og Klatten og Det brune punktum, som også kastede flere musikalske hits af sig. Peter Frödin har optrådt på TV og film i f.eks. Bullerfnis, En kort en lang, Danmark har talent og Backstage. For tiden er han aktuel med TV-serien Grethe på TV2. Peter Frödin er gift med projektleder Jon Jørgensen.




Søren Østergaard

Søren Østergaard er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1980, hvor han havde sin debut i Rottefælderevyen i Svendborg samme år. Han brød for alvor igennem i 1983 i enmandsforestillingen ’Hvem ringer Frk. Klokken for’. Siden har han bl.a. spillet Jacob i ’Erasmus Montanus’ og graveren i ’Hamlet’, ligesom han fik både Robert- og Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle for sin rolle i Niels Malmros’ film ’Kærlighedens smerte’ fra 1993. Han er dog i den brede befolkning mest kendt i rollen som komiker, teatersportsmand, revyskuespiller og ikke mindst som manden bag Danmarks eneste cirkus for voksne, Zirkus Nemo. Søren Østergaard er gift med skuespiller og forfatter Lisbet Lundquist. I 2014 blev han udnævnt til Ridder af Dannebrog. 

 



Back To Top