DET BØRNEKULTURELLE TOPMØDE


Det internationale børnekulturtopmøde - "Children need Arts - Global Summit” har til formål at formidle og indsamle den nyeste internationale viden om kulturs indvirkning på børns trivsel og potentiale.

"Children need Arts - Global Summit” samler fagprofessionelle og politikere til udveksling af evidens og erfaringer, så vi kan lære af hinanden og i fællesskab finde metoder til implementering af kultur som en fast bestanddel af ethvert barns hverdag. Topmødedeltagerne skal omsætte viden til konkrete handleplaner, der kan bruges i praksis.

"Children need Arts - Global Summit” skal sætte fokus på, hvordan kultur i hverdagen giver udsyn i fremtiden. Hvordan kultur er et virkemiddel til at styrke børn og unges tro på eget værd, potentiale og mulighed. Kultur er et stærkt undervurderet middel i arbejdet med dette. Når vi investerer i børns potentiale, kommer det hele samfundet til gode. Børnekulturtopmødet arbejder for, at det skal være alment accepteret, og en del af uddannelsespolitikken, at de kunstneriske fagområder er nødvendige elementer i børns læring, dannelse og udvikling.

“Children need Arts - global summit” sætter fokus på, hvorfor kultur virker helhedsskabende for både det enkelte barn og for det samfund, som barnet vokser op i. Vi har haft kendskab til det i mange år, og den viden skal nu for alvor omsættes til handling, så alle børn bliver imødekommet.

"Children need Arts - Global Summit” handler om demokrati, om at undgå marginalisering af grupper, og om medborgerskab for alle. Vi skal modgå den skævvridning der er i mellem, hvem der får chancen for at få udvidet deres verdensbillede og horisont, og hvem der ikke gør. Det internationale børnekulturtopmøde - "Children need Arts - Global Summit” er udviklet af Barndrømmen.

I 2016 blev topmødet afviklet i samarbejde med den britiske organisation Children & the Arts, som er stiftet af Prins Charles. Det næste Børnekulturtopmøde finder sted d. 4 – 5. maj 2020 i København og vil blive en årig begivenhed. Børnekulturtopmødet samarbejder med en række aktører, der har fokus på kunst og kultur som løftestang for børn og unges udvikling.
Back To Top