DET BØRNEKULTURELLE TOPMØDE


Det internationale børnekulturtopmøde - "Children need Arts - Global Summit” har til formål at formidle og indsamle den nyeste internationale viden om kulturs indvirkning på børns trivsel og potentiale.

"Children need Arts - Global Summit” samler fagprofessionelle og politikere til udveksling af evidens og erfaringer, så vi kan lære af hinanden og i fællesskab finde metoder til implementering af kultur som en fast bestanddel af ethvert barns hverdag. Topmødedeltagerne skal omsætte viden til konkrete handleplaner, der kan bruges i praksis.

"Children need Arts - Global Summit” skal sætte fokus på, hvordan kultur i hverdagen giver udsyn i fremtiden. Hvordan kultur er et virkemiddel til at styrke børn og unges tro på eget værd, potentiale og mulighed. Kultur er et stærkt undervurderet middel i arbejdet med dette. Når vi investerer i børns potentiale, kommer det hele samfundet til gode. Børnekulturtopmødet arbejder for, at det skal være alment accepteret, og en del af uddannelsespolitikken, at de kunstneriske fagområder er nødvendige elementer i børns læring, dannelse og udvikling.

“Children need Arts - global summit” sætter fokus på, hvorfor kultur virker helhedsskabende for både det enkelte barn og for det samfund, som barnet vokser op i. Vi har haft kendskab til det i mange år, og den viden skal nu for alvor omsættes til handling, så alle børn bliver imødekommet.

"Children need Arts - Global Summit” handler om demokrati, om at undgå marginalisering af grupper, og om medborgerskab for alle. Vi skal modgå den skævvridning der er i mellem, hvem der får chancen for at få udvidet deres verdensbillede og horisont, og hvem der ikke gør. Det internationale børnekulturtopmøde - "Children need Arts - Global Summit” er udviklet af Barndrømmen.

I 2016 blev topmødet afviklet i samarbejde med den britiske organisation Children & the Arts, som er stiftet af Prins Charles. Det næste Børnekulturtopmøde finder sted d. 8.-9. maj 2023 i København og vil blive en årlig begivenhed. Børnekulturtopmødet samarbejder med en række aktører, der har fokus på kunst og kultur som løftestang for børn og unges udvikling.

For nærmere program og tilmelding, se her www.childrenneedarts.dk
Back To Top